Info Panel
You are here:   Home  /  Tentoonstellingen  /  Archief

Archief

2016-2017

15 november tot en met 2 april 2017

ITINERIS MAGNA

Voor de wintertentoonstelling Itineris Magna heeft de Verbeke Foundation het genoegen u uit te nodigen voor een reis langs de werken van Willem Buijs, Oey Tjeng Sit, Wim Taciturn en Ossip.
De tentoonstelling is te bezichtigen van 13 november 2016 tot en met 2 april 2017.

WILLEM BUIJS   NL °1937-†2007
Itineris Magna
, de grote reis, is een term die volmaakt van toepassing is op het werk van Willem Buijs. Weinig kunstenaars hebben een dergelijke reis ondernomen om hun ideeën na te jagen. Een reis rond de wereld, zij aan zij met zijn levenspartner Truus Van den Boezem, altijd naar iets op zoek. Op zoek naar de armen van de Venus van Milo in Griekenland in 1979; op zoek naar de totale zonsverduistering in Papoea-Nieuw-Guinea in 1984; op zoek naar de roemrijke mannen in de Uffizi in Florence; op zoek naar Highway 183 in de Verenigde Staten in 1996 en zo verder. Willem Buijs heeft zijn reizen, zijn zoektochten gedocumenteerd met honderden foto’s, teksten en tekeningen.
De kunstenaar laat ons delen in zijn verbazing, hij stuurt en richt onze blik op wat zijn aandacht trok. Zijn werken zijn bijna altijd in serie, hij wekt onze interesse met een proces van vergroting, herhaling, uitputting van het onderwerp.

VF_Willem-Buijs

 

OEY TJENG SIT    ID °1917- NL †1987
Voor de eerste keer in meer dan tien jaar hebben wij het genoegen om aan het publiek een selectie voor te stellen uit de werken van Oey Tjeng Sit. Autodidact, apotheker van beroep, unieke en prominente figuur uit de Amsterdamse kunstwereld van de jaren zeventig. Oey heeft een groot aantal artistieke middelen gebruikt: tekenen, collage, assemblage, gravure, publicatie, opvoering, enz. Ondanks de verscheidenheid van de gebruikte technieken is het uitzonderlijk om een oeuvre met een dergelijke samenhang te vinden. Een oeuvre voornamelijk gedomineerd door één enkel palet: het zwart van de Oost-Indische inkt, het turkoois blauw van de pakjes Gauloises, het bruin van het kaftpapier en vooral, als enig tijdelijk element, het krantenpapier. Oey zei dat hij op zoek was naar ‘vormen die in staat zijn om het leven van de krant te verlengen’, het kortstondige, het anekdotische gebruiken om het essentieel en tijdloos te maken. Volgens Oey Tjeng Sit zijn kunstenaars die in de mode zijn slachtoffers van de goede smaak. Hijzelf was slim genoeg en had de goede smaak om nooit in de mode te zijn en dat is wat maakt dat aan de vooravond van de honderdste verjaardag van zijn geboorte de lichtheid, kracht en poëzie van zijn beelden zich volledig fris en intact tot ons richten.
oeytjengsit.com

oey-tjeng-sit_2oey-tjeng-sit_1

 

WIM TACITURN   BE °1959-†2014
André Stas, een belangrijke figuur binnen de wereld van de Belgische collage, zei over hem: ‘Wim bezat een scherpe zin voor opmaak en bekommerde zich niet om nutteloze bijvoegingen. Hij wist zijn doel precies te bereiken met een haast wetenschappelijke besparing van middelen. Ik beoefen deze kunstvorm (die misschien onderschat wordt, maar zo veel moeilijker is dan het lijkt) al een halve eeuw, en slaag er nu in om de kwaliteit van de beelden van een collega te herkennen, hetgeen bij Wims werk de ogen uitsteekt.’ De collages van Wim Taciturn gaan over de consumptiemaatschappij, godsdienst, oorlog en liefde. Het is de blik van een man op zijn tijdgenoten en op de wereld rondom hem. Wim Taciturn had geen voorkeur voor bepaald basismateriaal
en versneed zowel antieke prenten als reclametijdschriften. Dit is wat de rijkdom van zijn oeuvre vormt, de verscheidenheid van de componenten en de precisie van degene die ze samenvoegt.
Ter gelegenheid van deze retrospectieve publiceert de Verbeke Foundation een boek over het werk van de kunstenaar: Wim Taciturn 100% Collages
wimtaciturn.be

415_Taciturn_528px 265_Taciturn_528px264_Taciturn_528px

OSSIP  NL °1952
Tegenwoordig is de Nederlandse kunstenaar Ossip vooral bekend om zijn mobiele assemblages gemaakt van afbeeldingen uit medische boeken en oude kranten. Al zijn sommige van deze werken aanwezig in de tentoonstelling in de Verbeke Foundation, toch zijn het vooral oudere en zelden getoonde werken die we in de schijnwerpers hebben willen zetten. Een reeks van minimalistische collages/schilderijen, die getuigen van de voorkeur van de kunstenaar voor het spel van evenwicht tussen vorm en kleur, maar ook een reeks tekeningen, collages en kleine beeldjes van karton. Een ware optocht van personages in felle kleuren die ons een verhaal vertellen dat we zelf mogen verzinnen. Er zit iets van de spontaniteit van Art Brut in deze vroege werken; een kunstvorm waarvan Jean Dubuffet zei dat hij getuigt van ‘de volkomen zuivere artistieke werking, rauw, opnieuw uitgevonden in al zijn fasen door de maker, enkel uitgaande van zijn eigen impulsen’.
ossip-artist.com

Ossip_1

 

VERDER TE ZIEN
Nieuwe werken van Mandy den Elzen en Jeroen van Loon.
Dankzij het grote succes van de voorgaande tentoonstelling zijn enkele werken van  Zoro Feigl en Theo Jansen de komende maanden nog te zien.

NIEUWE BOEKEN
Zoro Feigl The Mechanics
Wim Taciturn 100% Collages

VF_boek-6_Zoro-Feigl VF_boek-7_Taciturn

2015-2016

11 september tot en met 30 oktober 2016

RYAN MENDOZA (VS º1971)
RESOUNDING FAILURE (schilderijen & installatie)

 

17 april tot en met 30 oktober 2016

Bewogen beweging – Theo Jansen en Zoro Feigl
Retrospectieve – Roger Van de Wouwer

Op 17 april 1961 werd Bewogen Beweging, de eerste Internationale Tentoonstelling van Kunst in Beweging, afgesloten in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Precies 55 jaar later opent de gelijknamige tentoonstelling in de Verbeke Foundation. Deze keer zijn de schijnwerpers gericht op twee Nederlandse kunstenaars, allebei met een sterke interesse in kinetische installaties: Theo Jansen en Zoro Feigl.

‘Bewogen Beweging’ brengt nieuwe en recente werken van Zoro Feigl samen met de eerste retrospectieve van Theo Jansen in België. Door alledaags materiaal te gebruiken om complexe bewegende machines te bouwen, vertroebelen de kunstenaars de lijn tussen kunst, techniek, mechanica en biologie. De droommachines van Theo Jansen, grotendeels samengesteld uit PVC-buizen, lopen op wind en als nieuwe levensvormen verkrijgen ze meer en meer weerstand tegen veranderlijke weercondities. Bezoekers worden aangemoedigd de beesten niet alleen te bekijken, maar ook ze zelf in beweging te zetten. De evolutie van de strandbeesten kan gevolgd worden door middel van skeletten, foto’s, kunstenaarsschetsen en tekeningen die teruglopen tot 1990. Terwijl de focus van Theo in de eerste plaats gericht is op functie, richt Zoro zijn aandacht op het onderzoeken van de fysische eigenschappen van industriële materialen zoals plastic bladen, kabels, touwen, enz. De spanning die verkregen wordt door het gebruik van zware onderdelen, in beweging gezet door motoren, gaat de starre vormen van mechanica voorbij en leidt tot dansante kwaliteiten. Door eindeloos te experimenteren ontdekken de kunstenaars nieuwe vormen, exploreren ze de dynamica van beweging en creëren ze een evenwicht tussen organische en mechanische eigenschappen.

De Verbeke Foundation is er trots op om de eerste retrospectieve van Roger Van de Wouwer te brengen. Met meer dan honderd collages, schilderijen en tekeningen raakt de tentoonstelling een uitgebreide waaier van onderwerpen aan. Het brengt ons dichter bij het werk van deze surrealistische schilder en illustrator die een grote verscheidenheid aan technieken hanteerde om de betekenis en functie van afbeeldingen in te onderzoeken. Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een boek over Roger Van de Wouwer uitgegeven door de Verbeke Foundation.

Eveneens te bezichtigen: werken van Bob Lens, Maarten Vanden Eynde, Léa Ricorday, herman de vries, Alan Sonfist, Stefan Cools, Lodewijk Heylen, Richard Kromjong, Paul Joostens, Rosemond Meys, Marcel Louis Baugniet, E.L.T. Mesens en vele anderen uit de collectie van de Verbeke Foundation.

Curatoren: Marie Verboven, Marek Wolynski, Karolina Slup

17 april – 30 oktober 2016

ZORO FEIGL (NL º1983)
THEO JANSEN (NL º1948)
ROGER VAN DE WOUWER (BE º1933 †2005)
BOB LENS
MAARTEN VANDEN EYNDE (tot en met 30 september 2016)
LEA RICORDAY

Winterexpositie – 11 2015 tot en met 03 2016

OBJET OBLIGE
Daniël Spoerri º1930, RO
Albert Szukalski º1945 †2000, BE
Jean-Pierre Temmerman º1957, BE
Hanshan Roebers º1941, NL

BIO-ART
Mandy den Elzen º1981, NL
Ruangsak Anuwatwimon º1975, TH – Ash hearts

RETROSPECTIEVE
Jan Goossen º1937 †2005, NL – beelden, tekeningen

COLLAGES
François-Xavier Delmaire º1971, BE
Philippe Lemaire º1951, FR
Collectie Verbeke Foundation

BUITENSCULPTUREN
Andrea Branzi °1938, IT – Grande Vaso
herman de vries °1931, NL
Atelier van Lieshout °1963, NL – CAST mobiel
Alan Sonfist °1946, USA
Matthijs Bosman °1976, NL
Paul Rutger Bastiaan °1959, NL – De Bathyscaaf

PROJECTEN
Sul Sol n°2, curator Marta de Menezes
Our bodies (Instituut voor Tropische Geneeskunde)
Merlin Spie °1969
“LIFE art Performance “Holding the Frame together”
RESIDU INSTALLATION for WinterEXPO

2015

Zomerexpositie – 05 2015 tot en met 10 2015

‘ALCEDO ATTHIS’
Het werk van Hans Waanders (NL 1951-2001) wordt voorafgegaan door één moment. Op 4 oktober 1982 zag hij aan de Maas voor het eerst een ijsvogel (Alcedo Atthis). Deze kleine vogel maakte dermate indruk dat hij vanaf dat moment bijna obsessief alle informatie over deze vogel is gaan verzamelen. De informatie over deze schuwe en solitaire vogelsoort die hij wereldwijd vergaarde, vertaalde hij vervolgens in beelden. Onder andere de geluiden, vliegbewegingen, snavels, prooien en vijanden en de verschillende benamingen gaf hij een beeldende vorm. Zo ordende hij de wereld aan de hand van de ijsvogel. Ook zag hij overeenkomsten in zijn leven als kunstenaar en het leven van de ijsvogel. Op de rand van het bestaan en op zichzelf, met exotische trekken. De ijsvogel werd de metafoor voor zijn leven.

Ook in deze tentoonstelling:
Eduard Bal
Mathieu Chevallier
Sven Fritz
Anjès Gesink
Hendrik Grönvold
Varvara Guljajeva & Mar Canet Sola
Wim Maes
Adolphe Philippe Millot
Tineke Schuurmans
Henry Seebohm
Wim Taciturn
Birgit Verwer

‘RATIONAL ANIMAL’, Stan Wannet, retrospectief 2004-2015
Stan Wannet (NL 1977) is al meer dan 14 jaar werkzaam als kunstenaar. Zijn werk bestaat uit mechanische installaties, performances en experimentele video, allen geschreven in een enigszins geheimzinnige taal. Zijn gedetailleerde assemblages zijn een mengeling van electromechanische systemen, gevonden voorwerpen en absurde figuratie. Stan krijgt het voor elkaar om intellectuele thema’s te combineren met technologie en doet dat op een poëtische wijze die volkomen natuurlijk lijkt te zijn. Door zijn tragikomische karakters te laten gehoorzamen aan formele en repetitieve wetten, eigen aan de machines die in hen verborgen zijn, ontstaat een inherente irrationele betekenis die gemakkelijk te lezen is, maar die tegelijk onbegrijpelijk is. In 2008 studeerde hij cum laude af op een zeer energie-inefficiënte generator, gedreven door 48 robot-hamsters. Van 2009 tot 2011 werkte hij als hardware-ontwikkelaar aan de V2_ Instituut voor Nieuwe Media in Rotterdam. Hij is een medeoprichter van het internationaal opererende kunstcollectief ‘Nieuw Brabants Front’ en vormt onder de naam ‘Gezond verstand’ een kunstenaarsduo met de Zuid-Afrikaanse performancekunstenaar Leila Anderson. Veel van zijn werken zijn verzameld en tentoongesteld door Geert Verbeke. Bij de opening van de tentoonstelling is een monografie van Stan Wannet uitgegeven: ‘Rational Animal’.

COSMOGONICS, Franck Gribling, retrospectief 1955-2015
Artist, Art-critic, Curator.
Ergens in de tijd en de ruimte geboren.
Hij moet een soort kunstenaar zijn.
Website: Franck Gribling

ARCHIEF VOOR DE TOEKOMST
In ‘Archief voor de toekomst’ onderzoekt BKKC samen met de Verbeke Foundation de problematiek rondom het behoud en beheer van oeuvres van hedendaagse beeldend kunstenaars.
Hoe voorkomen we dat waardevolle collecties uit het zicht verdwijnen, buiten bereik van het publiek en ontoegankelijk voor onderzoek?
Ligt de regie bij de kunstenaars, de erven van kunstenaars, bij presenterende instellingen, collectionerende instellingen, wetenschappers, kennisinstellingen, de markt of de overheid?
En welke keuzes liggen daar aan ten grondslag?
Niet alles kan immers worden bewaard.
En niet alles is het ook waard te worden bewaard.
Maar wie bepaalt dat?
Welke esthetische, culturele en economische waarden spelen hier een rol?
Website: BKKC Archief voor de toekomst

PROJECTEN
Stefan Cools
Jos Deenen
Hugo Draulans
Patricia Goemaere
Marlies Mulders
Jean-Pierre Temmerman
Architecten AGWA
Superuse Studio’s

2014

‘NOLI ME TANGERE’
wintertentoonstelling november 2014 tot en met april 2015

Panamarenko
(BE), ‘Vliegend eiland’ (2004), sculptuur
Shlomo Koren (DE), ‘Retrospectieve 1960-2000’
Jan Kersschot (BE), ‘Eyescapes, Skinscapes, Handscapes’,  foto’s
Kris Burm (BE), ‘The Right Move’, assemblages, boekpresentatie ‘De juiste zet’
Cees Gunsing (NL), ‘Momentum’, sculpturen
Lin Gerritse (NL), ‘Zelfportret’ (2014),  foto-installatie
RUBIA Collective (BE/NL), ‘The Space of Influence’, architectuurinstallatie, work in progress
Mathieu Chevallier (FR), ‘Relics & raw protheses’, sculpturen, foto’s, maskers en kostuums
Mathys Lieshout (NL), ‘Het werk’, installatie, work in progress
Johan Opstaele (BE), ‘Ombres Blanches’ (2014), ‘Naturae Linguam’ (2014), video-installaties
Christian Bors & Marius Ritiu (RO), ‘The patron of the travellers (2014), sculptuur

IN HET COLLAGEMUSEUM
Minicollages & nieuwe tentoonstelling van werken uit eigen collectie.

‘CURIORAMA’
zomertentoonstelling mei 2014 tot en met november 2014

Arjen Boerstra (NL), ‘Retrospectieve 1996-2014’, installaties, foto’s en video’s
Martin uit den Bogaard (NL), ‘Archivelab 1989-2014’, 25 jaar laboratoriumwerk
Sul Sol (samenwerking tussen Museum MEIAC – Spanje, Cultivamos Cultura – Portugal en de Verbeke Foundation – België), curator Marta de Menezes
Mark Pannek (BE º1937-†2002), ‘Retrospectieve collages en assemblages’
Silvia B (NL), ‘La vie est si genante, part II’, installatie
Jef Faes (BE), ‘workstation 02, 9-keto-trans-2 project’, installaties en sculpturen
Dirk Paesmans & JODI (BE/NL), ‘Self, eat’ (1985), foto, performance, video
André Smits (NL), ‘Artist in the world – The Never Ending Art Trip’, foto installatie
Robbe van Poucke (BE), ‘Doel’, foto installatie
Luc Lefebvre (BE), ‘Battledress Unit for Life-Care’, sculptuur
Bosch & Simons (ES/NL), ‘Krachtgever’, installatie
Lodewijk Heylen (BE), ‘Signing & Marking’, lichtinstallatie
Driessen en Verstappen (NL), ‘Herbarium Vivum’, installatie
Egied Simons (NL), ‘Wortelvelden/Weefpatronen’, organische sculpturen
2 Sleep 4 Art‘ (van 18 mei tot 1 juni), toonmoment GIP Architecturale Vorming Technisch Instituut Berkenboom

IN HET COLLAGEMUSEUM
Jacques van Griethuysen NL º1917 †1995

Confrontatie van Nederlands en Belgisch surrealisme met werken uit de collectie van de Verbeke Foundation:
Robert Williams
José Delhayw
André Stas
Irène Hamerlinck
Robert Geenens
Max Bucaille
Line Ducerf
Georges Mariën

2013

PARK+RIDE
wintertentoonstelling december 2013 tot en met april 2014

Gust Romijn (NL), ‘Rotterdamse Zeeuw-Zeeuwse Rotterdammer’
Jacobus Kloppenburg (NL), ‘Artchive for the future’
Marcin Dudek (PL), ‘Cathedral of human labor’ (tunnelinstallatie)
Anna Lange (NL), neonsculptuur ‘Hoe te Koe’
Ad van Buuren (NL), geluidsinstallaties en assemblages
Miek van Dongen (NL), video-installatie ‘Ruwe Stilte’
Johan Opstaele (B), video-installatie ‘Luna’
Pomodoro Bolzano (D) (Max D. Well & Chris Wittkowsky), objecten en prints ‘Nature Morte’
Maarten Van Den Eynde (B) sculptuur ‘Genetology Research nr. 25’
Lodewijk Heijlen (B) sculptuur ‘Concrete Evidence: 1m’
Amelie Bouvier (PT), collages ‘Mouvement Serie’
Lin Gerritse (NL), sculptuur ‘Vluchtroute’
Christian Bors & Marius Ritiu (RO), sculpturen en installaties ‘The Patron of the Travellers’, ‘RoWesting’, ‘eP Launch’

JONG GEWELD UIT ENSCHEDE, sculpturen van drie afgestudeerden van AKI (ArtEZ Art & Design):
Kevin Bauer (NL)
Kevin Dost (NL)
David Rauer (D)

Olga Morano Retrospectieve tentoonstelling, schilderwerk, fotografie, collages & assemblages
29 augustus 2013 tot en met 28 oktober 2013

Jef Ruythoorn – Knipoog

SPONSORED BY NATURE
zomertentoonstelling, 2 mei 2013 tot en met 17 november 2013

Joop Dielemans Pre Provo Period 1960 – 1965
Collages en assemblages : 1917 – now

2012

Andrée Arty – ‘Betoverende kunstenares’
Solotentoonstelling 12 augustus 2012 – 11 november 2012
‘Twelve Thousand Three Hundred Fortyfive’
Groepstentoonstelling 24 juni 2012 – 04 november 2012
Francesco Fransera – ‘Nothing is created, everything is evolution, except the smallest event’
Solotentoonstelling 24 juni 2012 – 29 september 2012
Dé-coll/age: the Art of Wolf Vostell
Solotentoonstelling 14 april 2012 – 29 juli 2012

2011

DEAR VERBEKE FOUNDATION…
Wintertentoonstelling 20 november 2011 – 20 mei 2012
Cutting Edge Women”
Groepstentoonstelling 20 november 2011 – 8 april 2012
Bruno Van Dyck – ‘Genius loci – Topografische resonanties en picturale praktijk’
Solotentoonstelling 22 oktober 2011 – 16 november 2011
Krijn Giezen – ‘Retrospectieve’
Retrospectieve tentoonstelling 01 mei 2011 – 30 oktober 2011
Tom Woestenborghs – ‘Salvation Can Be Found in the Illusion of Involvement’
Solo tentoonstelling 01 mei 2011 – 30 oktober 2011

GINKO SEMPERVIRENS
Zomertoonstelling 01 mei 2011 – 30 oktober 2011
MW Press: Publishing art, Groepstentoonstelling 01 mei 2011 – 30 oktober 2011
Wim Gijzen – ‘Een bezoek aan alle 863 gemeenten van Nederland – 1972
Solotentoonstelling 01 augustus 2011 – 30 oktober 2011
E.L.T. Mesens comme nous l’entendons…
Retrospectieve tentoonstelling 14 augustus 2011 – 16 oktober 2011
Photocollages
Groepstentoonstelling 01 mei 2011 – 31 juli 2011
Collection Vincent Vlasblom – A detail
Groepstentoonstelling 01 mei 2011 – 31 juli 2011

2010

CERTIFIED COPY
Wintertentoonstelling 20 november 2010 – 10 april 2011
Mark Verstockt
Retrospectieve tentoonstelling 20 november 2010 – 10 april 2011
Stan Wannet – ‘De Hondenmepper’
Solotentoonstelling 29 mei 2010 – 31 oktober 2010
Trou de Ville
Groepstentoonstelling 20 november 2010 – 10 april 2011
De Wolkenbreier(s) organiseren ‘100 Visual artists @Verbeke Foundation’
Groepstentoonstelling 20 november 2010 – 30 januari 2011
Green Summer
Eco-art tentoonstelling 29 mei 2010 – 31 oktober 2010
Wout Hoeboer (1910-1983), ‘Dandy Dada’
20 augustus 2010 – 31 oktober 2010
Wunderkammer.2 – Bio-art tentoonstelling
29 mei 2010 – 31 oktober 2010
Egied Simons – ‘Liquid Files’
Solotentoonstelling 29 mei 2010 – 31 oktober 2010
Paul Joostens
Collagetentoonstelling 29 mei 2010 – 1 augustus 2010
Collectie De Stadshof versus Verbeke Foundation
Collagetentoonstelling 29 mei 2010 – 1 augustus 2010
Collages partagés
Collagetentoonstelling 29 mei 2010 – 1 augustus 2010

POLAR EXPEDITIONS
wintertentoonstelling 16 januari 2010 – 15 mei 2010

(ant)arcticmatters
from expedition to zero emission
tentoonstelling 16 januari 2010 – maart 2010
Wunderkammer (?) – Bio-art tentoonstelling
16 januari 2010 – 15 mei 2010
Een zin is ook een collage
Collages van Jos Deenen (1989-2009)
12 december 2009 – 15 mei 2010
Desmond Morris – First Collage Exhibition!
16 januari 2010 – 15 mei 2010
Baugniet & Co. – Collageportretten van Marcel-Louis Baugniet
16 januari 2010 – 15 mei 2010

2009

E.L.T. Mesens – sans dieu, sans maître, sans roi, SANS DROITS
Collagetentoonstelling 21 augustus 2009 – 15 mei 2010
ARTIFICIAL NATURE
Bio-art tentoonstelling 23 mei 2009 – 15 november 2009
THE WORLD IS AN ALPHABET
Collagetentoonstelling 23 mei 2009 – 15 november 2009
Stichting Collectie De Stadhof – BACKYARD GENIUS (Outsider Art)
23 mei 2009 – 15 november 2009

2008

G59 Hessenhuis – Fantasmagie
Collagetentoonstelling 29 november 2008 – 10 mei 2009
G58-G59 MASS-AKKER – kunstenaarsgroepen brengen hommage aan G58
29 november 2008 – 10 mei 2009
Over the Hedge # 2 – Chinees-Belgische kruisbestuiving op papier
29 augustus 2008 – 19 oktober 2008
Thierry Renard
Collagetentoonstelling 14 juni 2008 – 16 oktober 2008
VISION IN MOTION – MOTION IN VISION
bewegende kunst 14 juni 2008 – 16 november 2008
Sofie Muller
Collagetentoonstelling 02 januari 2008 – 04 mei 2008

2007

‘NO MAN’S LAND’ – tussen kunst en design
15 december 2007 – 04 mei 2008
VIT < A > RTI – Kunst en natuur
02 juni 2007 – 26 oktober 2007

EN NL